Recension av Bildberättelse

Rum: Bildberättelse
Ägare: -Star-Girl-
Betyg: 0/10

Klicka här för bild på rummet »

Håll mun!

Detta må inte vara en recension, men jag fick en sådan kul idé att jag är bara tvungen att dela med mig denna på Habbos till er besökare. Ha en trevlig läsning!

Hur i himmelen kunde habbosar få ett plåster för sin mun? Vad har dessa sagt eller gjort för att få sin mun låst med just ett plåster? Det är på tiden att vi tar reda på anledningen.

Jag sitter inne på fansitens kontor på soffan med mitt ritblock och ritar. Plötsligt stormar en bekant habbor in på kontoret med något täppt på munnen. Är det vad jag tror att det är? Jag blev riktigt förvånad att det satt ett plåster på LaserQs mun. Hur i hela friden har han fått denna? Niklas, mallen, Haannes, coolast-ztar och HolidayMan rusade fram till LaserQ för att ta reda på varför han har ett plåster på sin mun. Allt vi, inklusive jag, kunde höra var mummel. Ni vet sådan ljud när man har en tejpbit för munnen. Det är exakt sådan ljud som vi hörde när LaserQ skulle berätta om vad som har hänt.

Jag reste mig upp, gick och hämtade en anteckningsblock och penna som jag gav till LaserQ. "Varsågod Laser, ta och skriv om vad som har hänt på habbo hotell med ord istället. Vi kan inte höra vad du försöker säga", säger jag. Som svar fick jag en sarkastiskt ansiktsuttryck från Laser att jag kunde inte låta bli att fnissa. "Det är inte lätt att säga mycket när man har tejp för munnen", säger mallen. "Nä, verkligen inte", svarar Peerweb från sitt håll.

Under tiden som Laser skriver ner sin händelse om plåstret på hans mun beger vi oss tillbaka till våra sysslor. Jag till soffan som jag satt lugnt före Lasers inträde, Niklas in till hans kontor, mallen gick till skrivbordet som hermis satt kvar när Laser stormade in på kontoret, coolast-ztar återvände till sitt skrivbord och arbetar på sina kommande intervjuer till fansiten.

Efter en stund som vi allihopa satt och pysslade med sitt inne på kontoret stormade Susanna, pixelartist på Habbos som har tagit tjänstledigt. Hon hade också fått ett lika stort plåster som Laser. Jag stirrade på henne som om jag vore en riktig ren. Susanna vinkar framför mina ögon som om hon försöker väcka mig. Ett blink. Två blinkar. Den ser ut att sitta kvar, för Susanna försökte ta av den från sin mun men den satt som klister. Hon använde gester för att kunna förklara att vi skulle försöka ta av plåstret från hennes mun. Jag tar på kanten till plåstret på hennes ansikte, men kunde inte nå den oavsett hur jag än kände på det. Vad i hornen är det som försiggår? Jag berättar genast för Susanna att hon ska skriva ner sin händelse om hur hon fick plåstret på sin mun.

Strax därefter som Susanna stormade in kom Quinoa och TheNeix in med precis samma plåster som Laser och Sus. Vad i vintern är det som försiggår? Jag gav Quinoa och TheNeix varsin penna och papper att skriva på, medan jag samlade in Lasers och Sus´s berättelser och satte mig ner för att läsa vad de har skrivit.

Om det är någon som lade märke till min ansiktsuttryck när jag läste berättelserna kan jag minsann säga att jag blev först förvånad, sen … tja, bilden säger väl allt hur jag reagerar på berättelserna.

ansiktsuttryck 1

De båda, Laser och Sus, skriver att de gick förbi habbo staffen Xebal, FlyLow och HallonKiwi när de tre satt i en korridor i Hotellkorridoren och pratade om skandinaviska habbo hotellens framtid. De hade visst fått ett telefonsamtal från deras chefer i Finland om ett tufft besked för inte bara dem, utan också hundratals medlemmar på hotellet. Sus skriver att hon råkade passera habbo staffen när de nämnde när de ska komma ut med meddelandet. Hon frågade, "Komma ut med vad för meddelande?". Alla tre stirrade på henne, sen reste sig HallonKiwi och de andra två följde efter. De ställde sig runt om henne att hon kände sig obekväm när de höll på som de gjorde. De berättade att hon inte skulle sprida vidare deras besked från cheferna i Finland. De berättade att de kommer att publicera beskedet om stängning av danska, svenska och norska hotellen i slutet av Januari månad. Utan att hon lade märke till det, satte någon av de ett plåster på hennes mun. Det var när habbo staffen satte sig på sina platser, hon gick iväg som hon upptäckte plåstret. Hon försökte förgäves ta bort den, men utan resultat.

ansiktsuttryck 2

Laser berättar en liknande historia. Att habbo staffen omringade honom, berättade för honom ett besked som fick honom att rysa. Han ville berätta detta för andra medlemmar, men habbo staffen anade nog oro och valde att sätta ett plåster på hans mun utan att visste om det förrän han lämnade de i hotellkorridoren.

Efter att har läst Quinoas och TheNeixs berättelser som berättar liknande historia som Sus och Laser bestämde jag mig att söka upp habbo staffen.

Det har gått en vecka sen jag läste fyra habbosars incident om plåstret på munnen. Jag var på ett spontanbesök på Café Kosmonaut för att hälsa på gamle bartendern Pedro som fortfarande jobbar kvar på caféet. När jag har pratat med honom en stund innan jag fick min morotssmoothie upptäcker jag HallonKiwi som pratar i telefon med någon. Jag går och sätter mig på en ledig plats, aktiverar mina horn för att känna av vem hon talar i telefon med. Jag vet att det är fult att tjuvlyssna, men jag tjuvlyssnar inte direkt utan vill bara veta vem hon pratar med för hon kanske inte talar sanning om jag frågar henne. Som tur att jag har ryggen mot henne, men jag hoppas att hon inte upptäcker mig såsom mina horn lyser.

Då jag upptäcker vem hon talar med slocknar ljuset på mina horn. "Bozzanova?", säger jag lågt och förvånat. "Vad pratar de om?", tänker jag. Då hör jag hur HallonKiwi säger att hon måste lägga på luren. Jag kikar försiktigt samtidigt som jag låtsas sitta och fika. Men stillheten varar inte länge när jag ser hur HallonKiwi kommer närmare mig. "-Star-Girl-, vad gör du här?", frågar hon mig.
- "Jag sitter här och unnar mig min favorit dryck", svarar jag.
Hon tittar misstänksamt på mig.
- "Av vilken anledning lyste dina horn?", frågar hon.
- "Jag satt och dagdrömde om en kille", svarar jag med ett leende.
- "Det låter som att du är här för att tjuvlyssna på vårt möte", säger hon surt.
- "Vilket möte? Skulle ni ha ett möte här på Café Kosmonaut? Om vad?", frågar jag.
- "Spela inte dum! Dina horn lyser, jag ser hur de slocknar och precis om några timmar ska vi ha möte här. Kanske måste vi byta plats för mötet", svarar hon fundersamt.
- "Nej, nej, nej! Ni behöver inte byta mötesplats. Jag går med på att lämna caféet före ert möte om du går med på att berätta om vad det är som försiggår på hotellet", säger jag med händerna på bordet.
- "Hm, vad menar du med vad som försiggår på hotellet? Inget märkligt sker på hotellet", berättar hon.
- "Är du säker på det?", frågar jag undrande.
- "Mhm", nickar hon.
- "Kan du då berätta för mig varför enstaka habbosar har fått ett plåster på munnen?", frågar jag henne.
- "Det har jag ingen aning om", svarar hon med en oroande blick.
- "Kom igen Hallonkiwi! Jag trodde vi var vänner", svarar jag med en besviken blick.
Det blev tyst! Jag insåg att habbostaffen höll hemligheter bakom hotellets väggar. Vad som än försiggår ska renen ta reda på och jag vet nog hur.
- "Förlåt mig Hallonkiwi! Det var inte meningen att jag sade det jag sade, men självklart ska ni få ha ert möte ostört", säger jag och klappar henne på axeln. "När du lämnar caféet ska du få se att jag är inte kvar", fortsätter jag.
- "Helt säkert? Så du går med på att lämna caféet före mötet?", frågar hon förvånat.
- "Självklart! Iväg med dig nu och hämta eller förbered med det du behöver förbereda med", svarar jag.
- "Tack", svarar hon och rusar iväg.
Hihi! Nu kan jag sätta planen i verket. Jag gick bortom den genomskinliga glasväggen som skiljer sig mellan myshörnan och bartendern. Jag håller fram mina händer, får den magiska känslan, svävar upp en bit och när jag är en bra bit upp säger jag två ord som gör att jag kan smälter in i glasväggen som en affisch. Det är precis som förra gången när jag och fansiten körde kurragömma för ett antal år sen.

Efter att jag sitter på väggen som en affisch fick jag vänta länge tills habbo staffen kom till Café Kosmonaut. Det var så länge att jag var påväg att somna. Jag kunde se hur HallonKiwi tittade runt i caféet för att se om jag var kvar eller inte innan alla tre satte sig vid ett ledigt bord.

Det jag fick höra från staffen fick mig att häpna över om det ens är sant. Men jag kunde inte göra mycket för att inte avslöja mitt lilla trick. När samtalet är över fick Xebal de andra två staffens uppmärksamhet på något som han säkerligen fick syn på under mötet, nämligen mig som affisch då han sade, "Sen när kom affischen på en ren upp på caféet?". Både Hallonkiwi och Flylow vände sig om och blev båda förvånade. Trots deras upptäckt av affischen stod jag orörd utan några anmärkningar.
- "Märkligt!", undrar Hallonkiwi.
- "Undrar hur länge den har suttit där på glasväggen utan att Pedro på Caféet känner till det. Men han borde väl har sett den om affischen har varit där i många år, eller?", undrar Flylow.
- "Jag ska ta och fråga Pedro", säger Xebal och går iväg till bardisken för att ställa sin fråga.
När han återvänder till Hallonkiwi och Flylow berättar han att Pedro skakar bara på huvudet och vet ingenting om det. Det gjorde de ingenting. De tyckte bara att det såg coolt ut med en affisch på en ren som ser så bekant i Café Kosmonaut. Nu kilar alla tre habbo staffen iväg till sina kontorsrum.

Själv kom jag ut när affischen började lysa, sen sade jag tre magiska ord som gjorde att jag gick från affisch till habbor. Väl ute sjönk nyheten in i mig. Jag lutar mig mot väggen, sjönk ner på golvet och stirrar rakt framför mig. "Det kan inte vara sant!?", tänkte jag om och om igen.

Men efter några veckor kom nyheten! Det var som jag hade fått höra, skandinaviska habbo hotellen ska stänga sina portar i slutet av April månad. Inte så konstigt att Laser, Sus, Quinoa och TheNeix fick ett plåster på sin mun. Det var för att tysta ner dem, inte sprida nyheten vidare utan låta staffen får göra det istället.

Vilken bild som har använts till berättelsen kan ni se genom att klicka ovan.

Vad tyckte ni om berättelsen? Skicka ett meddelande via vårt kontaktformulär och tyck till.

Skrevs av -Star-Girl- söndag, 21 juni 2015

Senaste recensionerna

Cubie Rum (Habbo.fr) (logolem3)Av: -Star-Girl-
Botanist garden shop (Chewingum,)Av: -Star-Girl-
Jurassic World (Habbo.de) (.:BabiE:.)Av: -Star-Girl-
Habbo Escape - Niveau 1 (.:Pyrrhus:.)Av: -Star-Girl-
Bildberättelse (-Star-Girl-)Av: -Star-Girl-