Recension av Pepparkakeland

Rum: Pepparkakeland
Ägare: Morschan
Betyg: 9/10

Klicka här för bild på rummet »

Vi komma, vi komma, från pepparkakeland...
Visan har vi hört allesammans, varenda jul hör vi den. Men är det då ingen som har funderat på vad pepparkakelandet egentligen är för ett land? Jag har hittat svaret på den frågan, i Morschans egna rum: Pepparkakeland.Rummet består huvudsakligen av en mängd pepparkakshus som tillsammans bildar en liten by i mitten. Jag uppskattar definitivt att Morschan inte har gjort en by som sträcker sig över hela rummet, utan det finns en del mellanrum mellan husen. Det skapar lite andningsrum - alla pepparkakor kan ju inte tycka om att bo så nära varandra!


Någonting som gör mig lite konfunderad är den frikostiga blandningen av granar som finns. Gröna, snöfria granar står precis bredvid totalt snötäckta granar. Vadå, snöade det bara på några av granarna eller?
Nej, det känns defintivt inte särskilt realistiskt.
Jag reagerar också på isbjörnarna, som visserligen passar in, men som är lika stora som ett pepparkakshus. Ska de kanske illustrera något sorts monster som attackerar byn? Jag vet inte vad ni tycker - men för mig känns det bara konstigt.Men jag har också en hel del positiva saker att komma med. Glädjen kom till mig när jag såg den lilla kyrkogården med godisgubbar i två rader. En väldigt fräck idé, som kompletterar staden, ger den lite karaktär. Några av husen är staplade ovanpå varandra, som tvåvånings- och trevåningshus. Det, liksom den stora big ben-klockan, hjälper till och förhindrar att byn blir enformig. Dessutom gillar jag bakgrunden (snön längs väggarna) samt alla de utspridda snöpuffarna.

Sammanfattning:
Morschan har egentligen inte fixat ett rum, utan för mig känns det mer som att hon har skapat en saga. Rummet berättar om alla dessa små pepparkakor som bott i kylan och slagits mot stora monsterisbjörnar för att överleva. Kyrkogården vittnar om att kampen har varit hård, liksom de trasiga pepparkakshusen gör. Om jag hade varit en författare, hade jag utgått från det här rummet och skrivit en saga - därför tycker jag att rummet förtjänar så höga poäng som jag gett det.

Varför tar ni inte och går dit själva, och skriver en saga om pepparkakorna?

Skrevs av stormvindar onsdag, 30 december 2009

Senaste recensionerna

Cubie Rum (Habbo.fr) (logolem3)Av: -Star-Girl-
Botanist garden shop (Chewingum,)Av: -Star-Girl-
Jurassic World (Habbo.de) (.:BabiE:.)Av: -Star-Girl-
Habbo Escape - Niveau 1 (.:Pyrrhus:.)Av: -Star-Girl-
Bildberättelse (-Star-Girl-)Av: -Star-Girl-