Spelregler, Habbos Vinter helgevent 2013

Spelreglerna till Habbos Vinter helgevent 2013

I år kommer vårt kyliga vinterevent att pågå endast under helgerna, tyvärr också på kvällstid. Det är pga. att jag har inte bara studier och Habbos att fokusera.

Men i denna nyhet kommer jag att skriva upp spelreglerna till var och ett av de planerade tävlingsspelen till vårt kyliga vinter helgevent.

Medan nyheten med reglerna kring Habbos Vinter helgevent 2013 kommer att komma imorgonbitti. Där jag i nyheten kommer att länka till spelreglerna.

ice-hockey penguin ready for game

Den här gången skall jag prova att använda mig av en lista som ni kan klicka på och ta er snabbare till spelets regler.

Den iskalla stolen
Kylande drag
Inte nudda kylen
Hinderbana
Tag plats i julsläden
Snöbollskrig (Snowstorm)
Master Quest Cup
Paketstopp


Låt spelens regler börja ...

den iskalla stolen

Det här spelet är kanske lik ett annat spel, men självklart ska jag förklara spelreglerna för denna typen av tävlingsspel. Först släpps ett viss antal deltagare in på spelplanen. När porten är stängd så börjar spelomgången.

Det gäller för er, deltagarna, att hålla ögonen öppna efter en iskall stol som väntas falla ner från ovan ner på golvet (eller marken). När den iskalla stolen är på spelplanen gäller det att sätta sig på stolen så fort som möjligt. Habbon på stolen först får välja vem av de andra deltagarna som åker ut från spelomgången ut till kön eller med en spark på baken. Det väljer habbon som blir utvald att lämna omgången.

Här vill jag att ni, habbosar, inte ska sura för att just ni blir utvalda. För någon måste åka ut. Åker man ut får man försöka delta igen. Inget tjafs om ditt och datt! Skulle det uppstå tjafs och gnäll blir det en spark på baken eller kanske mer än det.

När det är fem deltagare kvar så kommer habbon som åker ut först att belönas med 2p, nästa som åker ut får 4p, osv enligt poänglistan.

kylande drag

Detta spel är många av er bekanta med om jag säger ”inte nudda vägg”, så många av er borde veta hur detta spel går till. För er andra som inte vet så går det nämligen till såhär att jag slipper in ett viss antal deltagare in på spelplanen som tar och sätter sig på varsin stol. När platserna är tagna så kommer jag att slå en tärning. Det nummer som tärningen visar flyttas stolen fram.

Får man sno? Javisst får ni sno, på ett villkor! När jag säger "Ställ er upp" så ska alla deltagare ställa sig upp framför sin stol, och när alla står upp och jag säger "Varsågod (vsg) och sätt er" så är det bara för er att ta en valfri plats oavsett hur långt fram eller bak stolen är, så har ni kommit långt fram så gäller det att vara på er vakt så ni inte råkar hamna längst fram ;)

Den första som åker ut får 2p, nästa 4p, osv enligt poänglistan.

Inte nudda kylen

Vanligtvis är många er vana att köra inte nudda vägg eller golv, men mitt i mina funderingar på vad för slags kyligt, härliga tävlingsspel som vi på Habbos kan ordna så kom jag på att man kan också ha inte nudda kylen.

Det här spelet går till på följande sätt. Ni, habbosar, sätter er på varsin stol på ena sidan. När platserna är tagna/fulla, så börjar spelomgången. Då kommer jag (spelvärden) att slå på en tärning. Numret som tärningen hamnar på, kommer att flyttas ett steg närmare kylskåpet på andra sidan.

För att göra det lite mer spännande i det här spelet får man stjäla andras platser, på ett undantag. Endast när stolen har blivit framflyttad får ni springa. Vilket innebär ni får inte "sväva" er mellan er plats och en annan. Skulle någon "sväva" mellan er och en annan plats innan jag ens har hunnit flytta stolen får ni en varning, sker det igen åker man ut från spelomgången och får ta och delta i nästa omgång för en ny chans. Inget tjat om "hyckleri" bara för ni blev sparkade från rummet!

Det gäller att inte nudda kylskåpet först. Skulle man komma så nära kylen att man kan nudda med sin hand så har man fortfarande chansen att klara sig. Se nedan lista för vilken dryck eller mat från kylen som är säker och osäker i detta spel:

Vit kylskåp:
Morot – säker
Glass, mjölk och svartvinbär – d/k

Liten, blå minibar:
Läsk/juice – d/k
Vatten/te - säker

Robust minibar:
Läsk/juice – d/k
Vatten/te - säker

Stor, blå kylskåp:
Ananas och apelsin – säker
Äpple, morot, päron – d/k

Får man maten eller drycken som gör er säker så kommer ni att flyttas två steg ifrån kylen. Denna plats och flyttning får andra deltagarna INTE ta.

hinderbana

Hur många poäng kan ni samla under denna hinderbanans dag? Minst 10, 20 eller kanske mer än vad ni hade tänkt att ni ska samla på er? Förra vinter event hade jag en kylig hinderbana. I år hade jag tänkt att återskapa denna del av tävlingsspel, dock fräscha upp den med något nytt och kanske lite svårare än förra gången.

Spelreglerna är väldigt enkla. Det gäller för er att ta er från start till mål, vilket i det här fallet blir en teleport som leder till det rum där jag kommer att sitta och vänta på er. Varje gång ni klarar av hinderbanan och går in i teleportern så får ni fem poäng.

Om någon habbor skulle klara av hinderbanan tio ggr så kommer habbon att belönas ytterligare med hela 20p. Varje gång ni klarar hinderbanan tio ggr så får man 20p.

Dessvärre är inte hinderbanan byggd, men ska försöka hinna bygga den innan det är dags!

Tag plats i julsläden

Varje år vid varje jul i december månad åker Jultomten ut till alla hem för att dela ut julklappar när man antingen sover eller är ute på någon middag eller liknande. När man kommer hem så ser man säkert fina julklappar från Jultomten, om inte så har man antagligen varit för stygg, elak, taskig eller något som är motsatsen till snäll, trevlig, omtänksam och hjälpsam.

Men nu är det så att Jultomten känner sig lite ensam i sin julsläde att han har skaffat fram en extra julsläde som inte bara hans tomtenissar kan hjälpa honom att dela ut julklapparna, utan nu låter han också habbosar som vill åka med jultomten på hans julklappsutdelning under nätterna. Men tyvärr så finns det endast plats för fyra habbosar och alla vill få plats.

Detta vinter- och julspel går nämligen ut på att ta en plats i julsläden så fort den har landat på golvet. Bland alla er som inte fick plats i julsläden får ta telen ut till kön, medan ni som lyckats ta en plats i tomtens julsläde kommer att slåss om ett antal globos, precis som i fallande möbler, men i mer julstämning i spelet.

Bland de fyra habbosar som fick en plats i julsläden kommer den som åker ut först att belönas med 2p, näste habbor som åker ut belönas med 4p, osv. enligt poänglistan.

snöbollskrig

Vad sägs om en omgång med snöbollskrig? Om ni tänker på Snowstorm, så är ni på helt rätt spår. Eftersom det är vinter så vore det kul att få spela ett kyligt spel som just Snowstorm. Vi ser framemot att få köra några omgångar.

Vi kan samlas i detta kyliga chillrum (Winter Pet and chill room), för den som vill, annars är det bara att äntra Snowstorm så snart klockan slår klockslaget för den planerade snöbollskriget skall sättas igång.

Vinnarlaget, i spelomgången som jag är i, kommer var och en av habbogubbe att belönas med 8p var för varje gång vinnarlaget vinner i min spelomgång.

Så låt snöbollen vina genom kyliga luften.

paketstopp

Paketen, presenterna eller julklapparna. Vad ni än väljer att använda så har dessa ting fått liv i sig. Det gäller för er, habbosar, att försöka inte bli instängd av paketen som irrar omkring på golvet som om de vore små myror. Den som blir instängd av paketen först (vilket jag hoppas det blir) får välja att antingen en spark på baken (mitt skoavtryck) eller kön.

De tre som lyckats hålla sig borta från paketen så gott det går så kommer de att belönas med varsin 5p.

Master quest cup

5 personer börjar med att sätta sig på varsin stol. Coolast-ztar ställer en fråga. Den som svarar rätt på frågan först får sin stol framflyttad ett steg. Den som svarat rätt på 5 frågor först vinner.

Det kan komma vilken fråga som helst, så glöm inte att plugga ordentligt inför Master Quest Cup!

Deltagaren som åker ut först kommer att få 2p enligt poänglistan, nästa som åker ut får 4p, osv.
3506.GIF

Skrevs av -Star-Girl- onsdag, 4 december 2013

5 senaste nyheterna

» Storyzine Mars 2015 del 1
» Tänk på ...
» Gott Nytt kinesiskt år 2015
» Månadens spel [.de]
» Kampen mellan Värme och Kyla